• Ürün Girişi

    DizelWEB e-Ticaret Sistemine ürün girilebilmesi için, öncelikle ilgili kategoriye gidilmesi gerekmektedir.

    Ürünün girileceği kategoriye gidildiği andan itibaren “Yeni Ürün” ikonu otomatik olarak aktif olacaktır.

    Ürün giriş ikonuna tıklandığında

    1. Ürün Adı giriş alanı
    2. Açıklama giriş alanı
    3. Açıklamalarda gösterilecek görsellerin yüklenmesi için “Görsel Yükleme” aracı

    Sizi karşılayacaktır.

    Tüm bu alanlar doldurulduktan sonra, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

     

    İkinci sayfada ürünün girildiği kategoriye ilişkilendirilmiş formlar (filtreler) var ise sizi bu filtrelerden oluşan seçenekler karşılayacaktır. Bu sayfamızda örneğin Renk ve Beden seçeneklerini işaretlerseniz sizi bir sonraki sayfada seçiminizde kullandığınız renk ve beden kombinasyonlarından oluşan ürünler karşılayacak ve hepsine ayrı ayrı fiyat, stok vb bilgilerin girilebilmesi sağlanacaktır.

     

    Bu seçim(leriniz) dahilinde oluşan tüm ürünlerin her biri içinde ayrı ayrı özellik seçebileceğiniz gibi hepsi için tek tıklama ile anında aynı seçenekleri seçebilir ve ürün girişlerinizi çok daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.

     

    Önemli Not : Siz aksini belirtmediğiniz sürece, ürün girerken seçtiğiniz tüm özellikler DNA motoru tarafından müşterilerinize ürün filtrelemede otomatik olarak sunulacaktır. Böylece girdiğiniz her ürün çok daha hızlı bir şekilde arama motorlarına entegre edildiği gibi müşterilerinizde filtreleri kullanarak doğru ürüne çok daha çabuk ulaşması sağlanacaktır.

     

    Eğer ikinci sayfada hiçbir filtre seçmezseniz bir sonraki sayfada sizi sadece tek bir ürün ve seçenekleri karşılayacak ve bu seçenekleri doldurmanız bir sonraki sayfaya geçmeniz için yeterli olacaktır.

     

    Bir sonraki adıma geçmeden önce bilmeniz gereken en önemli nokta eğer ürüne ait çeşitler oluşturduysanız, ki daha önce bahsettiğimiz renk ve beden gibi bir sonraki sayfaya geçmeden önce sistem size bir soru soracaktır.

    Soru adeti, ürünü veya ürünleri oluşturduğunuz seçenek adetlerine göre değişiklik oluşturacak şekilde tasarlanmıştır.

    Bir sonraki adıma geçmeden önce belirtmeniz gereken özellikler şu şekildedir;

    1. Tek görsel yükle (standart seçili gelir)
    2. Renk özelliğine göre görsel yükle
    3. Beden özelliğine göre görsel yükle
    4. Tüm ihtimallere göre görsel yükle 

    Bu seçeneklerin anlamları;

    1. Tek görsel yükle bu özelliği seçip bir sonraki sayfaya geçerseniz eğer sizi bir sonraki sayfada ürünün kaç tane özelliği olursa olsun sadece bir görsel yükleme aracı tarafından karşılanacaksınız. Yüklediğiniz bu görsel veya görseller ürünün tüm seçeneklerinde otomatik olarak gösterilecek şekilde sistem tarafından otomatik olarak yapılandırılacaktır.

    2. Renk özelliğine göre görsel yükle örneğimizde renk seçtiğimizi ve bu renklere göre çeşitlendirdiğimizi varsayar isek (ki bu sizin seçiminize göre tamamen değişebilecektir) seçtiğiniz renk kadar görsel yükleme aracı sizi karşılayacak ve ürünün her rengine uygun görsellerin yüklenebilmesini son derece kolaylaştırılacak şekilde işlem yapmanız sağlanacaktır.

    3. Beden özelliğine göre görsel yükle renk özelliğinden ziyade sadece beden özelliklerine göre de görsel yükleyebilirsiniz, kaç tane beden seçeneği var ise o kadar görsel yükleme aracı sizi karşılayacaktır. Örneğin 5 adet beden seçilmiş ise 5 ayrı kümede fotoğraf ekleyebileceksiniz. Geriye kalan tüm işlemleri DizelWEB otomatik olarak optimize edecek ve müşterilerinize çok hızlı sunum yapacak şekilde datalarınızı işleyecektir.

    4. Tüm ihtimallere göre görsel yükleme özelliği her renk ve bedene karşılık veya daha fazla seçenek var ise tüm ihtimallerin hesaplandığı ve tüm bu ihtimallere göre görselin yükleneceği araç kümeleri ile karşılanmanızı sağlayacaktır. Örneğin Kırmızı XL ürün için ayrı bir görsel yükleyebileceksiniz.

    Görsel yükleme işlemleri tamamen otomatik olarak kayıt edilmektedir. Yapmanız gereken sadece ürüne ait görseli seçmeniz ve beklemenizdir. İlerleme ekranı işlemini bitirdiğinde görseller yüklenmiş ve ürününüz ile ilişkilendirilmiş olmaktadır. Bu ekranda herhangi bir kaydet butonu olmamakla beraber sistem bu işlemleri otomatik yapmaktadır.

     

     

    Yukarıda anlatıldığı gibi ürün girmek son derece kolay ve pratik bir şekilde tasarlanmıştır, seçimleriniz doğrultusunda data kombinasyonlarını sistem otomatik olarak arka tarafta kendi işleyecek ve müşterilerinize en doğru ve hızlı şekilde sunacaktır.